Lumina Elektromonteurs aan het werk in de woningbouw
Zelfstandig elektromonteur Martin van Lumina op de bouw

Corona Update

Beste Elektromonteur,

Door de uitbraak van het Corona Virus in Nederland is er veel veranderd. Veel projecten komen stil te liggen waardoor we een terugloop zien in het werk.

We zien dat installateurs minder mensen inhuren en zelfs mensen naar huis sturen. Op dit moment hebben vooral de zzp’ers hier het meeste last van. Tot nu toe is het grootste gedeelte van ons personeelsbestand nog aan het werk maar we weten ook niet wat de komende periode ons gaat brengen. We blijven positief en hopen dat we op korte termijn alles weer terug gaat naar het oude.

Ons kantoor is op dit moment gesloten en iedereen werkt vanuit huis. Het kantoorteam ziet elkaar dagelijks door videobellen en we hebben telefonisch contact met onze nog werkende elektromonteurs.

Ben jij: Een elektromonteur die op dit moment op zoek is?

Neem contact op met Sifra. We doen dan een intake via WhatsApp video bellen. Hierin bespreken we jouw wensen, je ervaring en vertellen we meer over onze organisatie.

Stel dat wij te maken krijgen met zieke monteurs, dan kunnen we monteurs in deze pool direct aan het werk zetten. Verder hebben wij het vertrouwen dat het werk snel weer gaat toenemen waardoor we iedereen in de pool direct aan de slag kunnen zetten.

Ben jij op dit moment een ZZP’er?

Denk voor jezelf heel goed na of je dit wel wilt blijven doen! Bereken eens voor jezelf hoeveel uur je per jaar kan werken. Er vallen door tijdelijk geen werk, vakanties, ziekte, prive afspraken en feestdagen veel uren weg.

Verder staan de tarieven op dit moment enorm onder druk. We merken in de branche dat het tarief nu al met meer dan 20% is gezakt. ZZP’ers die nu nog aan het werk zijn mogen van geluk spreken dat ze nog inkomsten hebben.

Als je het totaal eens vermenigvuldigd met een normaal tarief, hoeveel geld verdien je dan?

Wat blijft er hiervan over na aftrek van je kosten zoals materiaal, boekhouder en verzekeringen? Hoeveel ga je sparen voor onvoorziene omstandigheden (Coronavirus) en je pensioen? Daarnaast moet je nog inkomsten belasting betalen. Als je dit berekend hebt, hoeveel meer verdien je dan als ZZP’er in vergelijking met een baan in loondienst? Als je de tijd hebt, reken het eens goed door. Is het kleine beetje meer dat je verdient wel het risico waard?

Kijk eens op https://www.berekenhet.nl/berekeningen.html

Mocht je twijfelen of het ondernemerschap nog wel bij je past. Bel ons dan op! Laten we het samen bespreken. Misschien is nu de stap naar een dienstverband bij Lumina wel de juiste keuze!

Bel mij terug

Wij zijn er voor jou

Weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op

Lumina - PD Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met deze cookies volgen wij en derde partijen jouw gedrag op onze website. Hiermee tonen wij jou advertenties op basis van jouw interesse. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt.
Accepteren